pátek 16. února 2018

GAME ON - výstava o historii videoher

V Praze probíhá (probíhala) výstava videoher. Každý si rád hraje, a tak jsme se s přítelem rozhodli, že se na ni podíváme. Ráda bych se podělila o moje pocity a zážitky, díky kterým se třeba rozhodnete výstavu také navštívit.

Členění výstavy a dojmy

Podle mého názoru byla výstava rozdělena na 3 části. Všechny části se jim moc povedly. Jediné co mi vadilo, byla tma. Byli jsme tam zalezlí jak krtci v zemi. Ke hrám to asi patří, takže jiným osobám to mohlo vyhovovat.

První část byla v mezipatře po vyšlapání prvních schodů. Obsahovala jen české hry, sběratelské maskoty a podobné věci. Byly zde ukázány i "první herní zařízení". Toto oddělení bylo malinké, ale mohli jste si zde zahrát hru Bulánci, Polda a pak některé z těch starších her.

Druhá část obsahovala herní automaty z 80. a 90. let. Ihned po vstupu do dveří na nás čekala hra Ping Pong, která byla promítaná na plátno. Ani nevím, proč si ji pamatuji. Byla celkem nezajímavá a hrozně jednoduše udělaná. Dále následovali další automaty. Zahráli jsme si Pac Mana (moje oblíbená hra) a byla tam i slečna Pac Manová, takže to mě pobavilo. Oba můžete vidět ve videu. Po herních automatech následovaly staré playstationy. Pokud to nazývám špatně, tak mě omluvte, ale hrály se hry pomocí krabiček, které držíte v ruce, také jich lze vidět několik ve videu. Ty krabičky byly různých druhů. Některé byly obdélníčkové, jiné byly klasické, jako je známe dnes. V této části byly "herní konzole" z 80. a 90. let. Nejvíce nás bavily závody autíčky, kde společně mohli hrát až 4 hráči.

Třetí část byla v dalším patře, a tam už byly novější hry. Většina byla už z roku 2000 a výše. Bylo zde spousta stříleček, které znám u nás z počítačových her a i nějaká auta a podobně. Po pravdě řečeno, z těch už jsme nebyli tak nadšení, v této době žijeme, tak to pro nás nebylo tak zajímavé. Bylo zde i oddělení s pokémony, kde měli i starší hry. Nejvíce mě bavila hra, kde jsem pomocí mikrofonu a mluvení ochočovala pokémony. Byla to sranda. Měli tam hezkou sbírku. Toto oddělení zakončovala 3D realita s brýlemi. Tam jsme si také byli celkem dlouhou dobu. V 3D realitě jsme uklízeli kancelář. Samozřejmě, že nejdříve jsme spíše udělali nepořádek a zkoušeli jsme, co vše se v té hře dá udělat.

Organizační informace

My jsme výstavu navštívili v týdnu. Moc lidí tam nebylo, takže jsme si to hezky užili. Herních zařízení tam bylo ale tolik, že kdyby se lidé rozprostřeli, tak by se jich tam vešlo opravdu hodně.

Cena byla celkem vysoká. Báli jsme se, že to za to stát nebude. Když jsme četli nějaké recenze na facebooku, tak ne všechny byly milé. Nakonec si myslím, že jsme si to užili a ačkoli je divné utrácet peníze za hry. Cena byla 259 Kč na osobu, o víkendu si ale připlatíte.


Doporučená délka prohlídky je 2 hodiny. Pokud jste takový jako my, že zkoušíte skoro vše a nejste  u toho jen 1 minutu, tak doporučuji si vyhradit alespoň půl den.

Další informace naleznete na webu http://www.gameonvystava.cz/

Snažila jsem se natočit pár záběrů, abyste měli představu, jak to tam vypadá a podařilo se mi natočit i pár her.


Přeji vám hezký víkend, a pokud bude ošklivo, tak jeďte do Prahy na výstavu her, která zabaví osoby všech věkových kategorií.

Hann